NYIM14 Konferencia

GENDER ÉS SZOLIDARITÁS:  A FEMINISTA KRITIKA ÉS ÖNSZERVEZŐDÉS ÚJRAGONDOLÁSA (2018. szeptember 21-22.)

 

CFP | ProgramÖsszefoglalók | Résztvevők | Részvételi díj | Helyszín | Kapcsolat

2018-ban a TNT Kutatócsoport tizennegyedik alkalommal rendezi meg éves konferenciáját, melynek célja a különféle magyarországi, illetve magyarnak tételeződő társadalmi és kulturális gyakorlatok, jelenségek és reprezentációk vizsgálata a magyar közegben, a ‛gender’ és a ‛szexualitások’ nézőpontjából.

Az elmúlt egy év tükrében, a 14. konferencia hívószavául a szolidaritást választottuk. A programban olyan előadásokat igyekeztünk összeválogatni, amelyek a szolidaritás kapcsán vizsgálják (újra) a gender/szexualitás viszonyokat a kultúratudomány, az irodalomtudomány, a nyelvészet, a médiatudomány, a pedagógia, a történettudomány, a politológia, a szociológia vagy a pszichológia területén. Külön örömmel vettük olyan előadók jelentkezését, akik különféle mozgalmakban, szerveződésekben résztvevőként vagy megfigyelőként szereztek tapasztalatokat arról, hogy miként lehetséges a megosztó érdek- és értékkülönbségeket meghaladni, szövetségeket építeni.

 

 

A részvételi díj 7500 Ft, nappalis PhD hallgatóknak és önálló jövedelemmel nem rendelkezőknek 5000 Ft (pénteki esti fogadást, szombati szendvicsek, illetve kávék). BA és MA hallgatók részvételi díj nélkül lehetnek ott a konferencia előadásain. A részvételi díjat csak a helyszínen lehet (számla ellenében) befizetni. Részvételt lemondani — díjfizetés kötelezettsége nélkül — csak szeptember 1-jéig lehet (emailben Barát Erzsébetnél).

 

A konferencia színhelye a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészkar Konferenciaterme (Egyetem u. 2.) — a vasútállomástól sétálva kb. 10-15 perc. Utazás: Szeged és Budapest között óránként jár vonat, a menetidő kb. 135 perc. Részletes információkért lásd a MÁV csoport honlapjának vasúti menetrendjét.

 

Jó konferencia élményt kívánunk minden részvevőnek!